Murhuset /
Visuell identitet

Kunde: Skoleprosjekt ved Høyskolen Kristiania
Designer: Monique Smith Robstad

Mockup credit: Alex Paliotta og Mr.Mockup

Bilde credit: Karen Mordechai, Justo Gimeno og The Hardware Club

I forbindelse med skoleoppgave ved Høyskolen Kristiania høsten 2024, skulle vi lage et konsept til en fiktivt restaurant, samt lage hele den visuelle identiteten.

Min restaurant heter Murhuset

Murhuset er Byglandsfjords nye kulinariske hjørne og sosiale samlingspunkt. Her forenes tradisjon og kreativitet i et konsept som hyller både maten, kulturen og folket i Byglandsfjord og resten av Setesdal. Byglandsfjord er en liten bygd med rundt 350 innbyggere, og Murhuset, oppkalt etter hva bygdefolket alltid har kalt huset, er skapt først og fremst for lokalbefolkningen. Samtidig ønsker vi velkommen til alle som vil oppleve Setesdals unike sjel.

Atmosfæren i Murhuset er varm og inviterende, akkurat som gjestfriheten i Byglandsfjord. Tradisjonelle detaljer møter moderne design, og hver rett og hver drink forteller en historie. Dette er stedet for å dele gode måltider, feire store og små øyeblikk, eller bare nyte en akevitt-cocktail og kjenne på stoltheten over Setesdals kulturarv.

Typografisk logo

Enkel logo

Utvidet logo

Murhusets fargepalett

Typografi

Ode er en serif-font med et poetisk og sofistikert uttrykk. Den kjennetegnes av elegante kontraster, subtile detaljer og klassiske former, noe som gir den en tidløs og litterær følelse. Ode egner seg godt til restaurant konseptet. Fonten kombinerer det tradisjonelle med det moderne, og passer godt der det ønskes en visuell stemme med karakter og varme.

Gibson er en humanistisk sans-serif-font som har et åpent, vennlig og funksjonelt formspråk som gjør den svært lesbar i både små og store størrelser. Gibson er allsidig og passer godt i alt fra redaksjonelle tekster til digitale grensesnitt og merkevarebygging.

Ikoner

Basert på logoens karakteristiske streker og mønstre, kan Murhuset utvikle et bredt spekter av ikoner som passer til restaurantens profil. Disse ikonene bygger videre på logoens formspråk og kan enkelt tilpasses etter behov. Enten de brukes på menyer, produkter eller digitale flater, skaper de en sammenhengende og gjenkjennelig visuell identitet. Under er noen eksempler på ikoner som allerede benyttes, blant annet på menyer og emballasje.

Forrige
Forrige

Grønland er ikke en ting

Neste
Neste

Oslo Ambassador